Commissies

Op de Haagsche Studenten Vereeniging zijn er, door middel van de vele commissies die H.S.V. rijk is, talloze mogelijkheden om je te ontplooien en je in te zetten voor de Vereeniging.

Er zijn verschillende commissies die aansluiten op verschillende interessegebieden en je hebt een ruime keus tussen grote commissies die veel tijd kosten en meer vrijblijvende commissies voor de gezelligheid.

Doordat vele leden zich inzetten voor commissies zijn er veel evenementen op H.S.V.

Dit stimuleert het actieve verenigingsleven.

Deelnemen aan een commissie is nooit verplicht.

Het is alleen een leuke manier je te ontwikkelen op organisatorisch, financieel, cultureel of creatief gebied.

Facebook

Volg ons op Facebook

2 weeks ago

Haagsche Studenten Vereeniging

Vandaag vieren wij onze vrijheid maar gisteren stonden wij stil bij alle oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog. In het bijzonder de H.S.V.-ers die zijn omgekomen in het verzet en bij de slag om de Grebbeberg.

Op 10 mei 1940 raakt Nederland betrokken bij de tweede wereldoorlog. De Duitse bezetter eist dat alle studentenverenigingen zich aansluiten bij de Kultuurkamer en een lijst met daar op alle Joodse leden aanleveren. Het grootste deel van de Nederlandse studentenverenigingen, waaronder de H.S.V., weigert hier aan mee te werken. Het doek leek hiermee te vallen.

De vereniging ging ondergronds verder en haar leden kwamen samen op de zogenaamde kameravonden tot aan de bevrijding. In 1946 fuseerde de H.S.V. met S.V. Inteligenta om een doorstart te kunnen maken. Tot op de dag van vandaag herdenken wij hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.
...

View on Facebook
Commissies binnen de Haagsche Studenten Vereeniging