Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging ‘de Jongeheer’

Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging “de Jongeheer” is opgericht op 31 Oktober 1996. Vier heren vonden niet wat zij zochten bij de bestaande disputen en richtten met elkaar een dispuut op. De oprichters waren zeer actief op Sociëteit Megara IV en het dispuut werd dan ook al vroeg erkend.

Met Broederschap, Rondborstigheid, Uitbundigheid en Trouw gaat Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging de Jongeheer nu al meer dan 20 jaar door het leven.

Al snel had de Jongeheer een eigen plek veroverd binnen de Haagsche Studenten Vereeniging en oefenden de Jongeheren gelijk al hun invloed uit binnen H.S.V. De Jongeheer leverde diverse Senatoren, Commissarissen van de Sociëteit en namen zitting in belangrijke commissies. Ook drukten zij hun stempel op het verenigingsleven door verschillende activiteiten te organiseren die door de jaren heen legendarische status hebben bereikt.

Lid zijn van de Jongeheer is een privilege, er wordt daarom gekeken naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het credo luidt dan ook: als je het doet, doe je het goed of je doet het niet. De vruchten werpen zich dan ook snel af wanneer je eenmaal lid bent; verschillende dispuutsvakanties, evenementen en natuurlijk het befaamde Jongeheer Kerstdiner zijn onderdeel van je lidmaatschap bij de Jongeheer.

Met de pul in ons hand en de fleur de lis in ons hart kunt u ons altijd vinden op de borrelvloer.

Met borrelende groet,

Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging “de Jongeheer”

Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Je vindt ons hier

Burgemeester van karnebeeklaan no. 3
2585BA ‘s-Gravenhage
070-2211178 
senaat@deHSV.nl

Copyright Haagsche Studenten Vereeniging