Oranje Boven

‘Sermo datur cunctis animi sapientia paucis’ ofwel, het woord is aan velen gegeven maar de wijsheid van geest hebben slechts weinig. Het heeren- en mannendispuut ‘Oranje Boven’ is aan het woord.

Zoals u wellicht al weet zijn er op de Haagsche Studenten Vereeniging (HSV) verschillende kleuren te vinden, waaronder rood en geel. Deze kleuren kunt u, mits in de juiste verhouding, mengen tot Oranje. Hetzelfde Oranje waar wij, als dispuut maar ook niemand minder dan onze Vorst, een bijzondere band mee hebben. U zult ons daarom ook herkennen aan het Oranje vest welke al sinds de oprichting van het dispuut, op 17 maart 1989 met trots wordt gedragen. Ondanks de leeftijd van het dispuut lopen de leeftijden van onze leeden sterk uiteen van 18 jaar tot 70 jaar en zijn de oude tradities uit 1989 nog duidelijk terug te vinden in het heden, hieraan hechten wij veel waarde.

We zijn het oudste (actieve) dispuut op de HSV met daarnaast de meeste leeden die zich actief inzetten voor het voortbestaan van de HSV. Het is daarom ook geen verrassing dat u veel ‘ereleden’ en ‘leden van verdiensten’ op de muren binnen onze sociëteit gepresenteerd zult vinden, en daar zijn we trots op. Met ruim 55 leeden mogen wij ons het grootste dispuut binnen de HSV noemen, en we groeien nog steeds! Onze heeren- en mannen zijn een vriendschap aangegaan die veel verder stijgt dan alleen de studententijd. Samen beleven we de gaafste momenten en staan we altijd voor elkaar klaar.

Ons dispuut is elke borrelavond op HSV  te vinden maar organiseert daarnaast zelf ook minimaal twee feesten per jaar. Voor deze feesten wordt alles uit de kast gehaald en worden elke keer weer nieuwe originele ideeën bedacht om het feest uniek te maken. Ook verzorgen we ieder jaar het bezoek van Sinterklaas. Onze leeden zijn altijd aanwezig bij HSV-activiteiten maar ook binnen het dispuut worden veel activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn onze jaarlijkse reis naar de Ardennen en de maandelijkse borrel- en diner avonden. Ook schenkt het dispuut veel aandacht aan het verwelkomen van nieuwe leeden (sjaars) binnen de HSV. Zo organiseren we zeker drie geweldige uitjes om kennis te maken met de nieuwe leeden.

Uiteraard kunnen we nog veel meer toelichten over ons prachtige heeren- en mannendispuut, een gesprek tijdens een van de borrelavonden op onze sociëteit is hiervoor een de perfecte gelegenheid. U weet ons te vinden, in het Oranje dus!

ORANJE  BOVEN!!

Met Oranjegezinde groet,

Stadhouder D. van Deursen van Oranje

Contact

Neem contact op met Het heeren- en mannendispuut ‘Oranje Boven’