Wonen in Den Haag en HSV huizen

Op zoek naar een kamer in Den Haag? De Haagsche Studenten Vereeniging helpt jou in je zoektocht naar de beste studentenkamer. Door haar vele connecties in Den Haag zorgt de H.S.V. ervoor dat jij een streepje voor hebt in de zoektocht naar je studentenkamer. Bovendien beschikt de Haagsche Studenten Vereeniging over verenigingshuizen, waar als lid van de H.S.V. er altijd een plekje voor je vrij is. Ook beschikt de H.S.V over studentenkamers op de bovenste verdieping van haar eigen sociëteit ‘Megara IV’.

Waarom Den Haag?

Als snelst groeiende studentenstad van Nederland is Den Haag de ideale stad voor jouw studententijd. Naast vele uitgaansgelegenheden in het levendige centrum beschikt Den Haag ook over een mooi strand om af te koelen of uit te kateren. Met de aanwezigheid van een universiteit en hogescholen in Den Haag zijn er opleidingen in overvloed. Echter, het mooiste aan Den Haag en dé reden om hier te gaan studeren is de Haagsche Studenten Vereeniging.

Huizen van de H.S.V.

Om je een inkijk te geven in de huizen van de Haagsche Studenten Vereeniging worden een paar huizen hieronder aan je voorgesteld.

Huize ‘Hotel de Wereld’

Hotel de Wereld is het oudst nog bestaande huis van de Haagsche Studenten Vereeniging. Sinds 1993 wordt Hotel de Wereld (HdW) bewoond door leeden van de H.S.V. Vele H.S.V.’ers uit verschillende disputen hebben hun intrek in het huis gedaan. Momenteel wordt HDW bewoond door een mix van jongens en meiden. Het prachtige huis is studentikoos, gezellig en altijd in voor een borrel. Wanneer de Vereeniging haar deuren sluit, gaat het borrelen op Hotel de Wereld door. 

Hotel de Wereld: Het huis waar iedereen capituleert.

HSV HUIS

Huize 'Amazonia'

Welkom op Amazonia! In 2018 zijn wij als officieel vrouwenhuis opgericht en dat maakt ons een van de jongste huizen die HSV rijk is. De naam van ons huis is afgeleid van de amazones, een Griekse mythologie die het verhaal vertelt over vrouwelijke strijders. Hier is het áltijd gezellig: iedereen is welkom! We vieren samen met HSV’ers gala’s, kijken ALV’s en hebben een groot dakterras waar we après-skiën, barbecueën en huisfeesten geven. De wijn vloeit hier rijkelijk en van bier zijn wij ook niet vies.

HSV huis

Huize ‘De Brinck'

De Brinck is hét mannenhuis binnen HSV. In dit huis zijn vrienden te allen tijde welkom en worden herinneringen al jaren lang binnen het huis overgedragen aan de volgende bewoners. Als dat al niet gebeurd door verhalen te vertellen tijdens barbecueën op het balkon, dan is het wel doordat je de gaten in het plafond kan zien van afgelopen feesten en het whiteboard de aandenkens van gasten presenteert. Aan de zelf gebouwde bar worden enkel cruciale vragen gesteld zoals: “Hoe maken we van Monopolie een drankspel?” En “kijkt de huisvis je na als je langsloopt?”

“Wie hier niet als vriend naar binnen huppelt, wordt er direct weer uitgeknuppeld”

De brinck
Deel dit bericht
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Je vindt ons hier

Burgemeester van karnebeeklaan no. 3
2585BA ‘s-Gravenhage
070-2211178 
senaat@deHSV.nl

Copyright Haagsche Studenten Vereeniging