Kies Haagsch, kies H.S.V.

Nu inschrijven

Haal meer uit je studententijd

Heb jij het in je om lid te worden? Wil jij een fantastische studententijd beleven? Vrienden maken voor het leven? Vaardigheden leren die alijd van pas komen? Dan is het lidmaatschap bij H.S.V. iets voor jou!

Een studentenvereniging biedt naast fantastische borrelavonden, feesten en activiteiten de mogelijkheid om allerhande ervaringen op te doen. Zo word je als actief lid regelmatig – onbewust – getraind op belangrijke competenties op het gebied van organisatie, management en communicatie, die bij opleidingen niet altijd voldoende aan bod komen. Dit terwijl deze competenties in bijvoorbeeld het bedrijfsleven onontbeerlijk zijn. Vele studies wijzen dan ook uit dat de ‘actieve studenten’ sneller afstuderen en betere kansen hebben op de arbeidsmarkt!

Leeden van H.S.V. studeren aan:

Universiteit Leiden Haagse hogeschool inHolland Den Haag Erasmus Universiteit

Introductie H.S.V.

Gedurende een korte periode aan het begin van het schooljaar, opent de Haagsche Studenten Vereeniging haar deuren voor verschillende activiteiten. Alleen gedurende deze periode is het dan ook mogelijk om je in te schrijven om lid te worden bij de vereniging.

Helaas gaat de open maand van aankomend schooljaar in verband met de Corona maatregelen niet door. Dit is natuurlijk voor iedereen een groot gemis. Scholen, Verenigingen en vooral de studenten kijken uit naar deze maand met allerlei verschillende feesten en evenementen in Den Haag.

Zo gaan ook vooralsnog de geplande feesten van de Haagsche Studenten Vereeniging dit jaar niet door. Maar niet getreurd! H.S.V. heeft hier wat voor bedacht! Via Instagram (@haagsche.studenten.vereeniging) en Facebook (Haagsche Studenten Vereeniging) zijn de Vereeniging en haar leden te volgen om zo de sfeer van een echte studentenvereniging te proeven. Op deze sociale media kanalen zijn verschillende foto's en video's te bekijken die bijvoorbeeld een rondleiding geven door de sociëteit of een terugblik geven op de open feesten afgelopen jaar. Zo kan jij toch zien hoe speciaal onze vereniging echt is!

De inschrijfkosten bedragen dit jaar slechts €30, inschrijven kan tot en met vrijdag 11 september 2021.

Kennismakingstijd

Tijdens de KennisMakingsTijd (KMT) ga je een jaarclub vormen, leer je de vereniging goed kennen en leg je een basis voor een verder lidmaatschap bij de Haagsche Studenten Vereeniging.

Wanneer je je inschrijft bij de Haagsche Studenten Vereeniging, meld je je aan voor de KennisMakingsTijd (KMT). In deze korte periode leer je je lichting kennen, ook wel jaarclub genoemd. Dat zijn alle studenten die zich eveneens hebben ingeschreven bij de Vereeniging. Daarnaast maak je ook kennis met de Vereeniging zelf en de Vereeniging met jou. De kosten van de KMT bedragen slechts €30 en kunnen via deze website of tijdens een open feest worden voldaan. Na afloop van deze introductieperiode heb je kennis van wat de H.S.V. nu precies inhoudt en kun je jezelf met trots een ‘HSV’er’ noemen.

Inschrijven

1e jaar

Borrelavond met studentenIn je eerste jaar bij de Haagsche Studenten Vereeniging ga je ontdekken hoe het leven van een HSV’er zowel op de sociëteit als ver daarbuiten jou verder kan helpen.

Zowel binnen als buiten de sociëteit ga je ervaren hoe het studentenleven er in Den Haag en bij H.S.V. aan toe gaat. Daarnaast vindt H.S.V. de aandacht voor je studie eveneens belangrijk. Waar mogelijk wordt er binnen de Vereeniging een handje geholpen wanneer dat minder gaat. Bij de H.S.V. heb je als eerstejaars relatief weinig verplichtingen. Afhankelijk van de grootte van je jaarclub kun je hoogstens één keer per maand een deel van de avond een bardienst en één keer per drie maanden een schoonmaakdienst verwachten.

Daarnaast maak je in het tweede deel van het jaar kennis met de disputen. De H.S.V. kent momenteel zes actieve disputen: twee mannendispunten, drie damesdisputen en één gemengd dispuut. Door middel van verschillende activiteiten leer je deze disputen kennen en krijg je de kans om hier wellicht bij te gaan. Dit is allesbehalve verplicht, je bent immers al lid van de Vereeniging wat je al een mooie tijd in Den Haag gaat bezorgen.

Ook zal je merken dat er genoeg activiteiten rondom de Vereeniging worden georganiseerd. Zo kun je deelnemen aan activiteiten zoals een voorjaarsweekend, een wintersportvakantie, de muziekgroep, debatten of uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en sportieve activiteiten.

Groeien

Bij de Haagsche Studenten Vereeniging zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen door in commissies te stappen of een bestuursjaar te doen, dit is echter niet verplicht!

In je eerste jaar ga je ook kennismaken met de vele commissies die de H.S.V. rijk is. Je zult veel in aanraking komen met het bestuur, ook wel de Senaat genoemd, en de Commissie van de Sociëteit, die de zaken binnen de muren van de Sociëteit regelt. Maar daarnaast kent de Vereeniging nog veel meer commissies waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Dan moet je denken aan onder andere de PandCommissie, de PromotieCommissie, de KasCommissie en de KennismakingsCommissie. Zo zorgt de laatstgenoemde commissie er bijvoorbeeld voor dat je als nieuw lid je plek gaat vinden op de Vereeniging.

Bij deze commissies kun je je vrijblijvend aansluiten. Tijdens de jaarlijkse A.L.V. in november worden de commissies samengesteld en geïnstalleerd. Hiermee kun je je een jaar lang inzetten voor de Vereeniging in een functie die bij jou past. De hoeveelheid commissies waar je aan deelneemt, kun je volledig zelf bepalen want wederom is hierin niets verplicht.

Reunist

Diner met reunisten / oud studentenNa afloop van het actieve lidmaatschap kun je je aansluiten als reünist bij de vereniging om op minder actieve basis toch betrokken te blijven bij de vereniging.

Na afloop van je actieve studententijd bij de Haagsche Studenten Vereeniging kun je je als reünist aansluiten. Hierdoor blijf je nog op de hoogte van het reilen en zeilen bij de H.S.V. zonder dat je daar zelf actief aan hoeft deel te nemen. Reünisten bekleden vaak hoge functies in het bedrijfsleven en zijn daarom van grote waarde voor de Vereeniging. Het reünistenbestuur werkt nog altijd nauw samen met het dagelijks bestuur van de Vereeniging.

Inschrijven

Versturen