Kies Haagsch, kies H.S.V.

Nu inschrijven

Geluid aan Geluid uit

Haal meer uit je studententijd

Heb jij het in je om lid te worden? Wil jij een fantastische studententijd beleven? Vrienden maken voor het leven? Vaardigheden leren die alijd van pas komen? Dan is het lidmaatschap bij H.S.V. iets voor jou!

Een studentenvereniging biedt naast fantastische borrelavonden, feesten en activiteiten de mogelijkheid om allerhande ervaringen op te doen. Zo worden als actief lid regelmatig – onbewust – belangrijke competenties getraind op het gebied van organisatie, management en communicatie, die bij opleidingen niet altijd voldoende aan bod komen. Dit terwijl deze competenties in bijvoorbeeld het bedrijfsleven onontbeerlijk zijn. Vele studies wijzen dan ook uit dat de ‘actieve studenten’ sneller afstuderen en betere kansen hebben op de arbeidsmarkt!

Leeden van H.S.V. studeren o.a. aan:

Universiteit Leiden Haagse hogeschool inHolland Den Haag Erasmus Universiteit

Introductie H.S.V.

Agenda

Voor korte periode aan het begin van het schooljaar, opent de Haagsche Studenten Vereeniging haar deuren voor verschillende activiteiten. Alleen gedurende deze periode is het dan ook mogelijk om je in te schrijven om lid te worden bij de vereniging. Dit kan door middel van de website of bij een open feest op onze Sociëteit ‘Megara IV’. Dit jaar kan dat tot en met vrijdag 8 september 2019. Dan vindt tevens het laatste open feest plaats, namelijk de ‘Haagsche Borrelnach’.

De open feesten die in deze zogeheten Open Maand plaatsvinden zijn toegankelijk voor alle studenten die studeren aan een Universiteit of Hogeschool. H.S.V. maakt geen onderscheid in woonplaats of in de stad waar je studeert. Van origine is de vereniging ook ontstaan door een initiatief van ‘spoorstudenten’: studenten die in Den Haag woonden, maar elders studeerden.

Bij de open feesten kun je kennismaken met de vereniging, informatie inwinnen bij de huidige leden en een rondleiding krijgen door onze Sociëteit ‘Megara IV’. De toegang hiervoor is gratis! Wanneer je overtuigd bent om lid te willen worden, kun je je begeven naar de inschrijftafel in de Sociëteit. Tijdens de Open Maand zul je via de Facebook-pagina en deze website op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten op de vereniging.

Kennismakingstijd

Tijdens de KennisMakingsTijd (KMT) ga je een jaarclub vormen, leer je de vereniging goed kennen en leg je een basis voor een verder lidmaatschap bij de Haagsche Studenten Vereeniging.

Wanneer je inschrijft bij de Haagsche Studenten Vereeniging, meld je je aan voor de KennisMakingsTijd (KMT). In deze korte periode leer je je lichting kennen, ook wel jaarclub genoemd. Dat zijn alle studenten die zich eveneens hebben ingeschreven bij de vereniging. Daarnaast maak je ook kennis met de vereniging en de vereniging met jou. De kosten van de KMT bedragen slechts €30 en kunnen via deze website of tijdens een open feest worden voldaan. Na afloop van deze introductieperiode heb je kennis van wat H.S.V. nu precies inhoudt en kun je jezelf met trots ‘HSV’er’ noemen.

Inschrijven

1e jaar

Borrelavond met studentenIn je eerste jaar bij de Haagsche Studenten Vereeniging ga je ontdekken wat het leven van een HSV’er zowel op de Sociëteit als ver daarbuiten jou verder kan helpen.

Zowel binnen als buiten de Sociëteit ga je ervaren hoe het studentenleven er in Den Haag en bij H.S.V. aan toe gaat. Daarnaast vindt H.S.V. de aandacht voor je studie eveneens belangrijk. Waar mogelijk wordt er binnen de vereniging een handje geholpen wanneer dat minder gaat. Bij H.S.V. heb je als eerstejaars relatief weinig verplichtingen. Afhankelijk van de grootte van je jaarclub kun je hoogstens één keer per maand een deel van de avond een bardienst en één keer per drie maanden een schoonmaakdienst verwachten.

Daarnaast maak je in het tweede deel van het jaar kennis met disputen. H.S.V. kent momenteel zes actieve disputen: twee mannendispunten, drie vrouwen gezelschappen en één gemengd dispuut. Door middel van verschillende activiteiten leer je deze disputen kennen en krijg je de kans om hier wellicht bij te gaan. Dit is allesbehalve verplicht, je bent immers al lid van de vereniging wat je alleen al een mooie tijd in Den Haag kan bezorgen.

Ook zal je merken dat er genoeg activiteiten rondom de vereniging worden georganiseerd. Zo kun je deelnemen aan activiteiten als een voorjaarsweekend, een wintersportvakantie, de muziekgroep, debatten of uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en sportieve activiteiten.

Groeien

Bij de Haagsche Studenten Vereeniging zijn volop mogelijkheden om je te ontwikkelen door in commissies te stappen of een bestuursjaar te doen, dit is echter niet verplicht!

In je eerste jaar ga je ook kennismaken met de vele commissies die H.S.V. rijk is. Je zult veel in aanraking komen met het bestuur, ook wel de Senaat genoemd, en de Commissie van de Sociëteit, die de zaken binnen de muren van de Sociëteit regelt. Maar daarnaast kent de vereniging nog veel meer commissies waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Dan moet je denken aan onder andere de PandCommissie, de PromotieCommissie, de KasCommissie en de KennismakingsCommissie. Zo zorgt laatstgenoemde commissie er bijvoorbeeld voor dat je als nieuw lid je plek gaat vinden bij de vereniging.

Bij deze commissies kun je je vrijblijvend aansluiten. Tijdens de jaarlijkse A.L.V. in november worden de commissies samengesteld en geïnstalleerd. Hiermee kun je je een jaar lang inzetten voor de vereniging in welke functie bij jou past. De hoeveelheid commissies waar je aan deelneemt kun je volledig zelf bepalen, niets is hierin verplicht.

Reunist

Diner met reunisten / oud studentenNa afloop van het actieve lidmaatschap kun je je aansluiten als reünist bij de vereniging om op minder actieve basis toch betrokken te blijven bij de vereniging.

Na afloop van je actieve studententijd bij de Haagsche Studenten Vereeniging kun je je als reünist aansluiten. Hierdoor blijf je nog op de hoogte van het reilen en zeilen bij H.S.V. zonder dat je daar zelf actief aan hoeft deel te nemen. Reunisten bekleden vaak hoge functies in het bedrijfsleven en zijn daarom van grote waarde voor de vereniging. Het reunistbesttuur werkt nog altijd nou samenwerkt met het dagelijks bestuur van de vereniging.

Inschrijven

Versturen

De inschrijfkosten bedragen dit jaar slechts €30